Natalia Moloșag a depus cererea de demisie din funcția de Avocat al Poporului, după scandalul angajării unui condamnat pentru proxenetism

Ilie Gulca
02/12/2021

Oficiul Avocatului Poporului a anunțat joi că Natalia Moloșag a depus cerere de demisie în Parlamentul R. Moldova. Reprezentanți ai fracțiunii PAS au declarat miercuri că așteaptă demisia în cazul Avocatului Poporului, Natalia Moloșag, care contractat serviciile unui condamnat pentru proxenetism în timpul exercității funcției sale de ombudsman.

„Am avut mai multe discuții în fracțiune. Poziția consolidată este că dumneaei trebuie să plece. Am urmărit conferința de presă, vom aștepta raportul ei. Și eu sper că, în câteva zile, dumneaei își va depune demisia”, a declarat pentru Portalul Anticoruptie deputatul Dan Perciun.

Natalia Moloșag a declarat miercuri în cadrul unui briefing de presă, că își va depune demisia din funcția de Avocată a Poporului după ce sa va finaliza un control de verificare pe care l-a inițiat în cadrul instituției odată cu preluarea mandatului.

Avocata Poporului, Natalia Moloșag, a explicat apariția lui Dumitru Godorog – un cetățean pe care l-a apărat în instanța de judecată și care a fost condamnat pentru proxenetism în 2017 – la evenimentele organizate de Oficiul Avocatului Poporului prin faptul că i-a acordat clientului său o șansă să se reîncadreze în societate.

Moloșag a fost surprinsă de mai multe ori în spațiul public, inclusiv la evenimente organizate de către Oficiul Avocatului Poporului, alături de Dumitru Godorog.

Natalia Moloșag a fost numită în funcția de Avocat al Poporului pentru un mandat de șapte ani. O hotărâre în acest sens a fost luată de  Parlament pe 23 septembrie curent cu votul a 57 de deputați.

Încă de la numirea Nataliei Moloșag în această funcție au existat voci critice privind un posibil conflict de interese pentru desemnarea Nataliei Moloșag în funcția de Avocat al Poporului, după ce aceasta a reprezentat-o în instanță și pe președintele Maia Sandu în mai multe procese împotriva lui Igor Dodon.

Ilie Gulca
02/12/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii