VIDEO// Noi descinderi în cazul filării magistratei Angela Bostan. Mascaţii SIS l-au reţinut pe un apropiat de al lui Veaceslav Platon

Julieta Saviţchi
07/07/2021

Procurorii şi ofiţerii SIS efectuează percheziţii într-o casă la sol din strada Pavel Boţu din Chişinău, în dosarul filării magistratei Angela Bostan de la Curtea de Apel Chişinău.

La adresa respectivă au fost depistate câteva persoane din anturajul lui Veaceslav Platon, printre care şi unul din oamenii săi de încredere, Vitalie Burlacu, alias Vitas.

Vitalie Burlacu a fost condamnat anterior în dosarul coruperii deputaţilor, dar a fost achitat vara trecută de către Curtea de Apel Chişinău, în aceeaşi perioadă în care a fost eliberat din detenţie şi Veaceslav Platon.

14.25: La locul descinderilor a venit avocatul lui Veaceslav Platon, Ion Creţu. Apărătorul avea cu el mandate necompletate şi a declarat ofiţerilor SIS că a aflat din presă despre descinderi.

14.45: Avocatul Ion Dorogoi, sosit și el la fața locului, a declarat că îl reprezintă pe unul dintre suspecţii aflaţi în imobil, dar nu poate să facă declaraţii pentru că nu are permisiunea clientului. Apărătorul a confirmat că percheziţiile sunt efectuate de către procurorii  PCCOCS şi ofiţerii SIS şi că aceştia caută anumite materiale.

Ştirea se actualizează.

Vitalie Burlacu, surprins în biroul unde au loc percheziţiile
Maşina de model Mercedes, filmată la poarta casei unde au loc percheziţiile
Casa unde au loc descinderile
Julieta Saviţchi
07/07/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii