Noul director al Serviciului de Informații și Securitate a depus jurământul. Cine a fost numit director adjunct al Instituției

Anticoruptie.md
25/06/2019
Artur Gumeniuc. Foto: captură

Alexandru Esaulenco a fost ales marți în funcția de director al Serviciului de Informații și Securitate cu votul a 59 de deputați. Acesta a depus jurământul în plenul Legislativului. Esaulenco îl va succeda pe Vasile Botnari, care a fost promovat în funcție de Partidul Democrat.  

Noul șef al SIS l-a propus la funcția de director adjunct pe Artur Gumeniuc, consilierul președintelui Igor Dodon în domeniul apărării și securității naționale, secretar al Consiliului Suprem de Securitate.

Propunerea șefului SIS a fost susținută de 55 de parlamentari care și-au dat votul pentru candidatura lui Artur Gumeniuc.

Artur Gumeniuc a fost numit în funcția de consilier prezidențial la începutul lunii martie 2017. În perioada guvernării comuniste, el a deținut mai multe funcții importante în instituțiile responsabile de securitate: șef al SIS-lui municipiului Chișinău, membru al Colegiului SIS.

Tot marți, deputații au votat în lectura a doua, finală, modificările la Legea cu privire la Serviciul de Informații și Securitate. Potrivit acestora, următorul șef al SIS va fi numit în funcție de către Parlament la propunerea președintelui Republicii Moldova.

Anticoruptie.md
25/06/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii