Octavian Țîcu a semnat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu

Irina Odobescu
15/07/2020
Facebook: Octavian Țîcu

Octavian Țîcu a semnat marți seara moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu, inițiată de Platforma DA. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a politicianului.

„Vă anunț, aşa cum ne-am asumat şi anterior, că am semnat alături de deputații fracţiunii PPDA moțiunea de cenzură contra guvernului Chicu. Am declarat şi anterior că doar instalarea unui guvern proeuropean asumat de Blocul ACUM, la care ne vom alătura, poate scoate țara din pandemie, criza economică majoră şi izolarea internațională, precum şi pregăti contextul pentru alegeri prezidențiale libere şi corecte”, a scris Țîcu pe pagina sa Facebook. 

Octavian Țîcu a criticat inacțiunile Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), care nu a semnat până la ora actuală moțiunea împotriva actualului Guvern. „Se confirmă încă o dată cele două calități „remarcabile” ale Maiei Sandu - să pună coarnele în pământ când nu trebuie şi să bage coada între picioare când trebuie determinare politică. Dacă PAS nu va semna, înseamnă că Micul Muc şi-a făcut datoria față de Moscova...”, a mai scris Țîcu.

Deputații din fracțiunea PAS s-au arătat dispuși să sprijine demiterea guvernului Chicu, dar au menționat că trebuie să fie siguri mai întâi că opoziția are suficiente voturi pentru a instala un guvern nou, ca să nu se repete cazul moțiunii simple împotriva ministrei Sănătății Viorica Dumbrăveanu, care nu a acumulat numărul suficient de voturi în Parlament.

Precizăm că marți, cei 11 deputați din Platforma DA au semnat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu. Semnatarii speră să depună moțiunea imediat ce va putea fi supusă votului Parlamentului săptămâna viitoare.

Moțiunea de cenzură exprimă retragerea încrederii acordate Guvernului la investitură. Moțiunea de cenzură asupra activității Guvernului poate fi inițiată de cel puțin 1/4 din numărul deputaților aleși și se adoptă cu votul majorității deputaților prezenți.

Irina Odobescu
15/07/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii