Organizația Mondială a Sănătății: „Următoarele trei luni sunt extrem de importante pentru pregătirea de pandemie”

Ilie Gulca
26/08/2021
Tedros Ghebreyesus, șeful Organizației Mondiale a Sănătății

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Ghebreyesus, a declarat, miercuri, în cadrul unui briefing, că, deși situația s-a stabilizat la nivel mondial, contagiozitatea și mortalitatea sunt foarte înalte. De asemenea, el a spus că lunile de toamnă vor fi extrem de importante pentru pregătirea pentru pandemie și reacționarea împotriva acesteia. 

„Următoatele trei luni vor fi o perioadă critică pentru asigurarea cu toate cele necesare pentru pandemie și organizarea măsurilor de reacționare la consecințele acesteia”, a spus șeful Organizației Mondiale a Sănătății.

Ghebreyesus a adăugat că situația s-a stabilizat în ce privește numărul de contaminări și decese. „Numai că această stabilitate este la un nivel foarte înalt – peste 4,5 milioane de contaminări și 68.000 de decese”, a precizat el.

La începutul lui august, Organizația Mondială a Sănătății a estimat că numărul infecțiilor de COVID-19, în întreaga lume, va depăși limita da 200 milioane de oameni la începutul anului viitor dacă guvernele nu vor reuși să oprească actualele ritmuri de infectare. Cu toate acestea, numărul oamenilor infectați cu Coronavirus a depășit deja 200 de milioane pe 5 august.

Ilie Gulca
26/08/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii