Premierul român, Nicolae Ciucă, va efectua mâine o vizită în Republica Moldova. Cu cine are planificate întrevederi

Tatiana Gherța
22/03/2023
gov.ro

O delegație a guvernului român, în frunte cu prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, va efectua mâine o vizită la Chișinău. Oficialul român va fi găzduit de omologul său moldovean, Dorin Recean. Cei doi vor avea o discuție tet-a-tet, iar după vor oferi detalii în cadrul unei conferințe de presă. Anunțul a fost făcut miercuri de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă. 

Agenda mai include și întrevederi dintre premierul român, Nicolae Ciucă, cu șefa statului, Maia Sandu, dar și cu președintele Legislativului, Igor Grosu. 

„Vizita premierului Ciucă reconfirmă sprijinul putrernic al României în realizarea reformelor și avansarea parcursului european al Republicii Moldova, consolidarea economiei urmare a multiplelor proiecte pe care le avem în desfășurare cu partea română, dar și consolidarea rezilienței și securității statului nostru”, a declarat purtătorul de cuvânt al executivului, Daniel Vodă. 

Aceasta este o vizită răspuns a premierului român ca urmare a vizitei efectuate la București de prim-ministrului, Dorin Recean, în data de 1 martie. 

Precizăm că, în cadrul vizitei efectuate în România, premierul moldovean a primit asigurări din partea omologului său român că, Guvernul de la București va susține Republica Moldova în toate domenii prioritare. Tot atunci, Ciucă a menționat că România va ajuta Republica Moldova să facă față atacurilor hibride din partea Rusiei. 

 

Tatiana Gherța
22/03/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii