Primăria Chișinău a cumpărat 2.318 teste pentru COVID-19 pentru angajații școlilor din municipiu

Ilie Gulca
13/09/2021

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău de luni că a cumpărat 2.318 teste rapide de tip antigen din bugetul municipalității. Aceste teste sunt destinate cadrelor didactice.

„Am procurat la prima etapă teste rapide prin contract de valoare mică în valoare de până la cea prevăzută de legislație... Un test rapid a fost procurat cu 93 de lei prin contract de valoare mică față de 250–300 de lei și mai mult. Acesta este de fapt prețul în rețeaua instituțiilor medicale unde guvernarea îi trimite pe profesori, educatori și dădace”, a spus Ceban fără a ezita să critice guvernarea

Totodată, edilul a afirmat că va lansa procedura de licitație pentru un lot mai mare de teste din bugetul primăriei. „Vom repartiza câte 100 de teste pentru fiecare școală din Chișinău”, a precizat el, informând cu această ocazie că 800 de teste din cele 2.318 procurate provin din donații.

Pe moment, în Chișinău, 94% din cadrele didactice sunt vaccinate.

Profesorii nevaccinați sunt obligați să prezinte, o dată la două săptămâni, un test PCR negativ sau unul antigen făcut pe cont propriu. Federația Sindicală a Educației și Științei s-a pronunțat împotriva deciziei Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică ce obligă angajații nevaccinați ai școlilor și colegiilor să își facă teste la fiecare două săptămâni pe banii lor.

În cadrul unei ședințe extraordinare, Federația Sindicală a solicitat autorităților „să-și revizuiască neîntârziat hotărârea”.

Ilie Gulca
13/09/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii