Procuratura Anticorupţie s-a autosesizat în cazul unei investigaţii a CIJM

Julieta Saviţchi
12/07/2016
Foto: CIJM

Procuratura Anticorupţie s-a autosesizat în legătură cu investigaţia „Afacere ilegală cu nunţi şi cumetrii la complexul muzeistic Orheiul Vechi”, publicată la 22 iunie pe portalul anticorupţie.md.

Informaţia a fost confirmată de către Viorel Morari, şeful Procuraturii Anticorupţie. Omul legii a precizat că a dispus verificarea ilegalităţilor constatate în investigaţia jurnalistică.

Potrivit anchetei, Lilia Colţa, director-adjunct al Complexului muzeistic Orheiul Vechi, deţine o sală de nunţi şi cumetrii chiar alături de Sala de expoziţii. Colţa susţine că terenul pe care este construită sala de nunţi i-ar aparţine cu drept de proprietate privată în urma unei donaţii făcute de mama-soacră. Directoarea de la Orheiul Vechi a declarat anterior pentru Anticoruptie.md că de fapt este o victimă a fostului partener de afaceri, Boris Suvac, ex-director al Penitenciarului din localitatea Brăneşti.

Mai mult, Colţa susţine că acesta ar fi ajutat mai mulţi procurori cu materiale de construcţie, inclusiv pe Viorel Morari, iar acum aceştia o persecută la indicaţia lui Suvac. Şeful Procuraturii Anticorupţie respinge acuzațiile, precizând că nu-i cunoaşte pe Boris Suvac şi Lilia Colţa, nu are în proprietate o casă de locuit şi nici teren pentru construcţii.

 

Julieta Saviţchi
12/07/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii