Rapid Link SRL, compania vizată în ancheta CIJM, atacă jurnaliştii: „Meritați cel mai dur tratament”

Anticoruptie.md
31/05/2019
Anticoruptie.md

Compania Rapid Link a reacționat la ancheta Centrului de Investigații Jurnalistice „Cadoul” Guvernului pentru nou-născuți: hăinuțe de calitate dubioasă, la prețuri exagerate”, publicată miercuri, 29 mai, pe portalul Anticoruptie.md. Într-o scrisoare trimisă pe adresa autoarei anchetei, dar şi a Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, conducătorul Rapid Link aduce mai multe acuzaţii grave şi amenință autoarea investigatiei cu „un tratament dur". Centrul de Investigaţii Jurnalistice consideră acuzaţiile din scrisoarea directorului Rapid Link drept un atac grav la libertatea presei, o ingerinţă în activitatea jurnaliştilor şi intimidare a autoarei investigaţiei pentru critică. Centrul de Investigaţii Jurnalistice îşi rezervă dreptul să sesizeze organele de drept în legătură cu acţiunile conducerii Rapid Link.           ​

În scrisoarea semnată de directorul Rapid Link, Victor Baciu, se conțin amenințări la adresa autoarei: „Vom fi duri cu Dvs. din cauza că am fost jigniți într-o formă mârșavă” și „Ne-a fost pătat numele pe care îl construim cu grijă zi de zi”. Totodată, directorul Rapid Link acuză autoarea investigației că ar fi scris materialul la comandă și că ar fi fost împinsă de „modul de a câștiga ușor”. Directorul Rapid Link mai califică articolul drept o „răfuială clar intenționată”.

Victor Baciu susține că întreprinderea are „zeci de mulțumiri de la persoane cu identitate” și de la mămici care „își exprimă satisfacția față de calitatea produselor”.

Ancheta demonstrează că hăinuțele din cutia pentru nou-născuți nu corespund raportului dintre calitate și preț, precum și cerințelor stipulate în caietul de sarcini pe care se angajase să le respecte compania. 

Victor Baciu a fost contactat, i s-a comunicat subiectul investigației și i s-a oferit posibilitatea să își apere poziția. Directorul Rapid Link a cerut ca întrebările să îi fie trimise în scris prin poșta electronică, iar răspunsul pe care l-a dat,  a fost publicat integral în textul anchetei.

Anticoruptie.md
31/05/2019

Comentarii