Reacția SIS după ce Renato Usatîi a publicat un document plin de acuzații la adresa MAI: "Nu am remis președintelui o astfel de scrisoare"

Anticoruptie.md
10/11/2015
Foto: sis.md

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a venit cu o reacție la scurt timp după ce Renato Usatîi, liderul Partidului Nostru, a publicat pe pagina sa de Facebook un act care ar fi fost trimis încă în luna mai președintelui Nicolae Timofti de către Mihai Balan, directorul SIS

"SIS nu a pregătit aşa numitul „studiu operativ” la Ministerul Afacerilor Interne şi nu a remis în adresa Preşedintelui ţării o astfel de scrisoare. Serviciul de Informaţii şi Securitate va demara investigaţii şi va sesiza organele competente ale Republicii Moldova pentru elucidarea cazului respectiv", se arată într-un comunicat de presă remis de SIS. 

Potrivit documentului publicat de Renato Usatîi, SIS l-ar fi informat pe șeful statului că starea moral-psihologică a angajaților Ministerului de Interne este deplorabilă din cauza managementului ineficient și defectuos al instituției. Totodată, actul conține mai multe acuzații grave la adresa conducerii MAI și anume corupție la nivel înalt, estorcări de bani, funcții importante vândute pe sume grase, controlul tranzitului de droguri etc

Anticoruptie.md
10/11/2015




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii