Remanieri în Procuratură // Ștefan Șaptefrați a demisionat din funcția de procuror al municipiului Chișinău. Cine îi va ocupa locul

Julieta Savițchi
18/03/2020

Procurorul municipiului Chișinău, Ștefan Șaptefrați, a demisionat. Procurorul general Alexandr Stoianoglo i-a acceptat cererea de demisie și a semnat ordinul de demitere. Interimatul funcției îl va ocupa Oleg Afanasii care până acum a deținut funcția de procuror-șef al Secției controlul activității speciale de investigații și asigurarea regimului secret a Procuraturii Generale.

Primul care a anunțat despre demisia lui Șaptefrați a fost ex-procurorul șef al municipiului Chișinău, Ion Diacov, un susținător al actualei conduceri a Procuraturii Generale. „Azi Procurorul General a semnat ordinul de concediere a afaceristului Șt. Șaptefrați din funcția de procuror-șef al Procuraturii m. Chișinău. Încet, dar cu încredere, Procuratura revine la normalitate”, a scris fostul procuror pe pagina sa de Facebook.

Diacov a mai scris că în locul lui Șaptefrați va fi numit „un procuror ambițios, principial”.

Ștefan Șaptefrați a fost numit în funcția de procuror-șef al municipiului Chișinău în august 2017. Pe parcursul deținerii funcției respective, Șaptefrați a fost subiectul mai multor investigații jurnalistice privind averile sale. Centrul de Investigații Jurnalistice a realizat o anchetă amplă, despre averea pe care o gestionează, mai ales cum își ajută copiii să trăiască pe picior larg. Investigația jurnalistică a arătat că fiica sa, care lucrează într-o instituție de stat, și-a construit în mai puțin de un an o casă de milioane.

Săptămâna trecută și Ziarul de Gardă a publicat o anchetă în care se arată că unul dintre fiii lui Șaptefrați ar fi înșelat mai multe persoane de sume importante.

Julieta Savițchi
18/03/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii