Rusia atacă puternic Ucraina // Cinci morți și peste 60 de răniți

Cornelia Cozonac
14/01/2023
Captură de pe Facebook

Cel puţin cinci persoane au fost ucise şi peste 60 rănite, sâmbătă, în atacurile rusești cu rachete ce au lovit mai multe orașe, între care capitala Ucrainei, Kiev, și orașele Harikov, Lvov, Vinița și Dnipro. Sâmbătă, sirenele au răsunat în toată Ucraina, în dimineața zilei fiind întreprinse mai multe atacuri aeriene, iar în după-amiaza zilei - atacuri cu rachete de pe teritoriul Belarus. Chișinăul a condamnat atacurile de sâmbătă asupra Ucrainei.   

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat sâmbătă că „teroarea” rusă nu va putea fi oprită decât cu armele, după ce un bloc de locuinţe din estul Ucrainei şi infrastructura energetică din multe regiuni au fost lovite în cursul unui nou val de atacuri, relatează AFP şi Reuters. „Rusia a lansat un alt atac masiv cu rachete asupra oraşelor ucrainene . Este posibil să înceteze teroarea rusă? Da, este posibil. O putem face altfel decât pe câmpul de luptă în Ucraina? Din păcate, nu”, a spus preşedintele Zelenski în mesajul său zilnic.

Întreruperi de curent au fost ordonate în "majoritatea regiunilor" Ucrainei după ultimele atacuri ruseşti, a anunţat sâmbătă ministrul ucrainean al Energiei, German Galuşcenko. 

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și Ministerul de Externe și al Integrării Europene au condamnat atacurile violente de sâmbătă ale armatei ruse asupra  mai multor regiuni din Ucraina, soldate cu morți și răniți.  

Bombardamentele masive ale armatei ruse asupra Ucrainei, de sâmbătă,  lasă din nou urme în Republica Moldova. O patrulă a Poliției de Frontieră a descoperit sămbătă resturile unei alte rachete în zona sectorului de frontieră Larga, din raionul Briceni. Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a activat în regim de alertă în data de 14 ianuarie. 

Războiul din Ucraina pornit de Rusia la 24 februarie 2022 durează de 325 de zile.

Cornelia Cozonac
14/01/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii