Sărbătoare și voie bună în Partidul Șor. Formațiunea a fost lăsată de CEC să participe la alegeri

Julieta Savițchi
09/01/2019
http://partidulsor.md

Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat 51 de candidați ai Partidului Șor pentru Circumscripția națională la alegerile parlamentare din februarie curent cu șase voturi pentru și o abținere.

În timp ce membrii CEC deliberau asupra deciziei, câteva sute de susținători ai Partidului Șor au protestat în fața instituției. Adepții lui Șor au venit să protesteze după ce, săptămâna trecută, CEC a refuzat să înregistreze formațiunea politică pentru a participa la scrutin în Circumscripția națională pe motiv că lista candidaților nu era semnată de președintele partidului și că ar fi existat mai multe nereguli în actele candidaților.

Decizia CEC privind înregistrarea Partidului Șor a fost primită cu entuziasm de către manifestanți. Unii au aplaudat, alții au cântat și au dansat, iar Ilan Șor a făcut baie de mulțime. Liderii formațiunii au comentat decizia CEC drept o primă victorie în campania electorală pentru alegerile parlamentare.

Amintim că liderul partidului, Ilan Șor, a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare în iunie 2017 pentru implicare în frauda bancară. Acesta se află sub control judiciar până la pronunțarea sentinței de către Curtea de Apel Cahul. Sentința pronunțată de instanța de fond nu a constituit un impediment pentru Ilan Șor să primească certificat de integritate.

Julieta Savițchi
09/01/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii