Șeful interimar al Procuraturii Chișinău, verificat de Inspecția procurorilor. Inspectorii s-au autosesizat dintr-un articol de pe Anticoruptie.md

Anticoruptie.md
13/06/2017
deschide.md

Proprietățile și veniturile șefului interimar al Procuraturii Chișinău, Vitalii Sibov, au fost verificate de Inspecția procurorilor. Aceasta s-a autosesizat și a pornit controlul în urma unui articol publicat de portalul Anticoruptie.md.

În articol se menționa că Sibov a fost numit, în 2010, şef-adjunct al Secţiei conducere a urmăririi penale al MAI şi Serviciul Vamal a Procuraturii Generale, structură condusă de actualul şef al Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari. Potrivit declaraţiei de avere pentru anul 2015, Sibov deţine proprietăţi de peste zece milioane de lei. Este vorba despre case de locuit şi spaţii comerciale. În 2016, procurorul care declară venituri de doar 120.000 de lei a obţinut, prin donaţie, un teren de patru ari, în valoare de 445.000 de lei, şi o casă de locuit de 197 de metri pătraţi, evaluată la preţul de 2,2 milioane de lei.

„În cadrul controlului nu au fost obținute date care ar pune la îndoială integritatea profesională a procurorului. Astfel, nu au fost depistate abateri de la legislația ce vizează regimul de declarare a veniturilor și proprietăților funcționarilor publici, la fel cum nu s-au stabilit nici date ce ar indica la ilegalitatea obținerii proprietăților”, se arată într-un răspuns primit de la Procuratura Generală.

Instituția ne informează că majoritatea proprietăților declarate de Sibov au fost obținute de către soția procurorului prin donație până la căsătorie, iar terenul de patru ari și casa de locuit de 197 de metri pătrați amplasată pe acest teren i-au fost donate Irinei Sibov de către părinți în 2016.

Funcția de șef al Procuraturii municipiului Chișinău a rămas vacantă după ce, la începutul lunii aprilie 2017,  Igor Popa a fost numit adjunct al procurorului general.

 

Anticoruptie.md
13/06/2017




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii