Siegfried Mureşan: „Tot ceea ce oferă Parlamentul European Ucrainei să îi ofere şi Republicii Moldova”

Mădălin Necșuțu
05/05/2022

Parlamentul European a votat, joi, cu o largă majoritate, rezoluţia prin care s-a solicitat statutul de țară candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană.

„Republica Moldova este la fel de importantă pentru securitatea şi stabilitatea Uniunii Europene cum este şi Ucraina. Toată Europa a văzut acest lucru în ultimele luni, odată cu declanşarea invaziei ruse în Ucraina. Autorităţile şi cetăţenii Republicii Moldova au acţionat în spirit european şi au oferit hrană, adăpost şi îngrijire medicală sutelor de mii de refugiaţi ucraineni care au intrat în ţară fugind din calea războiului”, a declarat europarlamentarul român Siegfried Mureșan pe pagina sa de Facebook.

El a afirmat că obiectivul său a fost de la început ca tot ceea ce Parlamentul European îi oferă Ucrainei în materie de perspectivă europeană să îi ofere şi Republicii Moldova.

„Din acest motiv, am iniţiat această rezoluţie şi am negociat-o cu celelalte grupuri politice din Parlamentul European”, a spus europarlamentarul Siegfried Mureşan înainte de şedinţa Parlamentului European pe această rezoluție.

Rezoluția a mai inclus și integrarea Republicii Moldova la Piaţa unică a Uniunii Europene.

Mădălin Necșuțu
05/05/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii