Slusari despre vizita lui Kozak la Chișinău: „Pentru mine a fost mai mult decăt straniu să aflu de la vicepreședintele Parlamentului”

Mădălin Necșuțu
18/10/2021
Tass

Fostul deputat PPDA, Alexandru Slusari, a criticat conducerea țării pentru că nu a oferit detalii despre vizita pe care șeful administrației de la Kremlin, Dmitri Kozak, o va întreprinde săptămâna aceasta la Chișinău.

„Pentru mine a fost mai mult decăt straniu faptul că despre vizita planificată a lui Kozak aflăm nu de la Guvern sau Președinție, ci de la vicepreședintele legislativului. Domnul Popșoi ne-a informat cumva, printre altele, că oficialul rus vine să discute contractul privind livrarea gazelor”, a scris Slusari.

Reacția sa vine după ce vicepreşedintele Parlamentului, Mihai Popşoi, a declarat pentru postul de televiziune Publika că Dmitri Kozak va veni la Chișinău în această săptămână pentru a discuta despre semnarea contractului de furnizare a gazelor naturale.

Slusari a mai criticat o lipsă de transparență de transparență în comunicare a puterii, dar MoldovaGaz care, în viziunea lui, ar induce premeditat o stare de panică în rândul cetățenilor.

„Totodată, reprezentanții guvernului tac. Știu precis că săptămâna trecută nu au fost negocieri cu Gazpromul, întrucât concernul se eschivează de la discuții. Moldova Gaz lansează sperietori permanente în adresa populației. Care este strategia autorităților privind rezolvarea crizei energetice și dacă se duc negocieri cu România și UE, noi nu cunoaștem. Eu cred că la capitolul comunicării actuala guvernare deocamdată merge pe urmele guvernului Chicu și nu este bun acest lucru”, a menționat Slusari.

Gazpromul și Rusia vor să obțintă în prezent un preț foarte mare la gazul furnizat de circa 800 de dolari, iar contractul să fie făcut pe mai mulți ani. 

Mădălin Necșuțu
18/10/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii