Socialiștii, cei mai înveterați apărători ai statalității moldovenești, se pronunță împotriva dotării Armatei Naționale conform standardelor NATO

Ilie Gulca
23/05/2022
Foto: socialistii.md

Reprezentanții PSRM se declară „profund îngrijorați” după declarația ministrei Afacerilor Externe a Marii Britanii, Liz Truss, despre necesitatea livrărilor de armament Republicii Moldova în contextul amenințărilor de securitate în regiunea de Est.

„Partidul Socialiștilor cere autorităților să înceteze orice acțiuni și să renunțe la orice declarații care subminează statutul constituțional de neutralitate permanentă a Republicii Moldova. Republica Moldova este o țară pașnică. Oferim o amplă asistență umanitară refugiaților din Ucraina la limita posibilităților noastre, de aceea îi îndemnăm pe toți cei din interiorul țării și din afara ei să nu atragă Republica Moldova în jocuri periculoase care subminează pacea și securitatea statului nostru”, se menționează într-un comunicat al formațiunii.

De asemenea, PSRM atrage atenția asupra faptului că declarația oficialului britanic a fost făcută fără „discuții publice cu reprezentanții conducerii de vârf a Republicii Moldova.

„Dacă însă între Republica Moldova și Marea Britanie și/sau alte țări membre ale NATO au avut loc anumite consultări care s-au desfășurat în culise, în spatele poporului Republicii Moldova, Partidul Socialiștilor le condamnă cu fermitate și cere de la aparatul președintelui, Guvern, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, majoritatea parlamentară să ofere de urgență explicații publicului larg”, se mai subliniază în declarația socialiștilor.

Ministra Afacerilor Externe al Marii Britanii, Liz Truss, a anunţat săptămâna trecută despre începerea negocierilor cu aliaţii externi privind posibilitatea furnizării de arme moderne pentru Republica Moldova.

„Aş dori ca Moldova să fie echipată conform standardelor NATO. Aceasta este o discuţie pe care o avem cu aliaţii noştri”, a spus Truss.

„Putin a fost absolut clar cu privire la ambițiile sale de a crea o Rusie mare, iar faptul că încercările sale de a cuceri Kievul nu au avut succes, nu înseamnă că a abandonat aceste ambiții”, a adăugat Truss.

Ilie Gulca
23/05/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii