Socialiștii, gata de proteste pașnice, dar cu binecuvântarea Mitropolitului Vladimir

Anticoruptie.md
02/02/2023
Colaj CIJM

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) declară că se va alătura oricăror acțiuni pașnice de protest care vor fi organizate cu binecuvântarea Mitropolitului Vladimir și a Sinodului Bisericii Ortodoxe a Moldovei. Reacția vine în contextul deciziei judecătorilor CEDO de a cere, din 17 ianuarie curent, statelor-membre ale Consiliului Europei și celor semnatare ale Convenției Europene a Drepturilor Omului, inclusiv Republicii Moldova, să recunoască și să protejeze prin lege cuplurile LGBT.

Conform PSRM, decizia ar reprezenta „o ofensă adusă poporului Republicii Moldova”.

„Condamnăm atacurile și amenințările la adresa Bisericii Ortodoxe din Moldova, a Mitropolitului Vladimir, precum și a reprezentanților clerului Bisericii. Considerăm lipsită de demnitate campania de denigrare a Mitropoliei Moldovei în mass-media pro-guvernamentală. Persecutarea bisericii va genera o confruntare sporită în societatea noastră. Partidul Socialiștilor susține apelul Mitropolitului Chișinăului și al Întregii Moldove către locuitorii ortodocși din Moldova de a proteja, în conformitate cu legea, credința, tradițiile și valorile familiale ale poporului nostru. Suntem gata să ne alăturăm oricăror acțiuni pașnice de protest care vor fi organizate cu binecuvântarea Mitropolitului Vladimir și a Sinodului Bisericii Ortodoxe a Moldovei”, se arată într-un comunicat PSRM.

Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove a comentat, marți, decizia Curții Europene a Drepturilor Omului privind necesitatea protejării cuplurilor LGBT. Într-un comunicat semnat de Mitropolitul Vladimir, biserica a calificat decizia drept drept una „îngrijorătoare și strigătoare la cer”.

Anticoruptie.md
02/02/2023Follow us on Telegram

Comentarii