Socialiștii, gata de proteste pașnice, dar cu binecuvântarea Mitropolitului Vladimir

Anticoruptie.md
02/02/2023
Colaj CIJM

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) declară că se va alătura oricăror acțiuni pașnice de protest care vor fi organizate cu binecuvântarea Mitropolitului Vladimir și a Sinodului Bisericii Ortodoxe a Moldovei. Reacția vine în contextul deciziei judecătorilor CEDO de a cere, din 17 ianuarie curent, statelor-membre ale Consiliului Europei și celor semnatare ale Convenției Europene a Drepturilor Omului, inclusiv Republicii Moldova, să recunoască și să protejeze prin lege cuplurile LGBT.

Conform PSRM, decizia ar reprezenta „o ofensă adusă poporului Republicii Moldova”.

„Condamnăm atacurile și amenințările la adresa Bisericii Ortodoxe din Moldova, a Mitropolitului Vladimir, precum și a reprezentanților clerului Bisericii. Considerăm lipsită de demnitate campania de denigrare a Mitropoliei Moldovei în mass-media pro-guvernamentală. Persecutarea bisericii va genera o confruntare sporită în societatea noastră. Partidul Socialiștilor susține apelul Mitropolitului Chișinăului și al Întregii Moldove către locuitorii ortodocși din Moldova de a proteja, în conformitate cu legea, credința, tradițiile și valorile familiale ale poporului nostru. Suntem gata să ne alăturăm oricăror acțiuni pașnice de protest care vor fi organizate cu binecuvântarea Mitropolitului Vladimir și a Sinodului Bisericii Ortodoxe a Moldovei”, se arată într-un comunicat PSRM.

Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove a comentat, marți, decizia Curții Europene a Drepturilor Omului privind necesitatea protejării cuplurilor LGBT. Într-un comunicat semnat de Mitropolitul Vladimir, biserica a calificat decizia drept drept una „îngrijorătoare și strigătoare la cer”.

Anticoruptie.md
02/02/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii