Soţul magistratei Lilia Lupaşco, făcut avocat de Judecătoria Chişinău

Julieta Saviţchi
19/03/2023
Foto simbol

Judecătoria Chişinău a obligat Uniunea Avocaţilor din Moldova (UAM) să-l primească în breaslă pe juristul Sergiu Dodon, al cărui candidatură a fost respinsă încă în ianuarie 2020. Sergiu Dodon este soţul magistratei Lilia Lupaşco de la Judecătoria Chişinău, protagonista unei anchete a Centrului de Investigaţii Jurnalistice (CIJM) despre averea şi imobilele de lux ale familiei.

Decizia a fost luată de magistrata Violeta Chiseliţa de la Judecătoria Chişinău, care a dispus anularea hotărârii Comisiei de Licențiere a Profesiei de Avocat nr. CL/1/2020 din 23 ianuarie 2020 şi a obligat Comisia să examineze cererea lui Sergiu Dodon înregistrată cu nr. 114/2020 din 21 ianuarie 2020 în condițiile Legii cu privire la avocatură în vigoare la data de 21 ianuarie 2020.

În ultimii ani, Sergiu Dodon a avut venituri de peste un milion de lei în urma serviciilor juridice prestate mai mult întreprinderi mari. Dodon este fondatorul firmelor Nobil Lex Group SRL și Vizita Grup SRL. Împreună cu soţia sa, Sergiu Dodon a fost şi râmâne proprietarul mai multor imobile.

Săptămâna trecută, magistrata Violeta Chiseliţa a obligat Comisia de Licențiere a Profesiei de Avocat a UAM să-i admită în avocatură pe procurorii Iurie Lealin, Procuratura Generală, şi Armen Oganesean, Procuratura municipiului Chişinău.

Deciziile sunt cu drept de atac în instanţa ierarhic superioară.

 

Julieta Saviţchi
19/03/2023Follow us on Telegram

Comentarii