Sprijin UNIDO pentru industrializarea Republicii Moldova și creșterea competitivității în industrie

Crina Dumitriu
18/01/2023
Gov.md

Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (UNIDO) a inițiat un nou parteneriat cu Guvernul Republicii Moldova pentru creșterea competitivității în domeniile industriale. În cadrul acestui parteneriat urmează să fie regândit modelul economic pentru a asigura o creștere a competitivității industriale a țării.

În cadrul unei întrevederi cu reprezentanta UNIDO, Dona Școla, prim-ministra Natalia Gavrilița a accentuat că, în contextul noilor realități economice, conturate de războiul din Ucraina, intensificarea colaborării dintre Guvern și UNIDO este importantă pentru dezvoltarea unei economii moderne și crearea condițiilor necesare pentru atragerea investițiilor. 

„Mizăm pe suportul UNIDO în accesarea de noi fonduri și exploatarea noilor mecanisme de finanțare, astfel încât să devenim o țară cât mai atractivă pentru investitori și să atragem cât mai multe investiții. Urmează, împreună, să facem un diagnostic al sectorului industrial, pentru a stabili prioritățile de bază, iar apoi să valorificăm infrastructura locală și să creăm centre de dezvoltare industrială în regiuni”, a spus prim-ministra.

La rândul său, Dona Școla a menționat că parteneriatul dintre Guvern și UNIDO se va baza pe un cadru de proiecte mai mari și pe o strategie consistentă de dezvoltare industrială. În această colaborare, Guvernul va avea rol de coordonare strategică, iar UNIDO va mobiliza resurse pentru proiecte de asistență și cooperare tehnică mai coerentă. 

Programul de țară UNIDO pentru Moldova 2019-2023 se încheie în acest an, în prezent fiind în derulare trei proiecte axate pe promovarea investițiilor, angajarea productivă pentru comunitățile rurale și dezvoltarea antreprenoriatului, energie durabilă și managementul mediului.

 

Crina Dumitriu
18/01/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii