Stoianoglo, pe făraș. Decizia CSP în privința activității sale în fruntea Procuraturii Generale este una  "nesatisfăcătoare"

Mădălin Necșuțu
23/05/2022
Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a examinat în ședința de luni raportul Comisiei de evaluare a performanțelor procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, și au tras concluzia că activitatea sa nu a fost conform cu cerinței funcției.

Astfel, membrii CSP au acordat calificativul „nesatisfăcător” muncii prestate de către Alexandr Stoianoglo la conducerea Procuraturii Generale. De asemenea, CSP i-a propus președintelui Maia Sandu eliberarea din funcție a procurorului general suspendat.

Anterior și Comisia de evaluare a activității acestuia a tras concluzia că randamentul lui Stoianoglo în această funcție a fost unul nesatisfăcător. Procesul de evaluare a fost realizat în baza unei cerințe a șefei statului Maia Sandu. 

Comisia a considerat munca lui Stoianoglo nesatisfăcătoare, acordându-i-se un scor de 2,19. Punctele acordate de reprezentantul lui Stoianoglo în comisie au fost anulate, considerându-le părtinitoare.

Comentând rezultatele evaluarii activității sale, Stoianoglo a remarcat că noul guvern a încercat în orice fel să scape de el.

Pentru asta, după spusele sale, i-au fost deschise dosare penale și a fost declanșat un „proces absurd de verificare” însoțit de „modificări constante ale regulilor de evaluare, regulamentelor, selecției persoanelor potrivite și criteriilor de evaluare”.

Stoianoglo s-a declarat surprins de faptul că membrii comisiei au evaluat cercetarea dosarelor penale, „deși nu au avut acces la acestea”.

Mădălin Necșuțu
23/05/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii