Stoianoglo, pe făraș. Decizia CSP în privința activității sale în fruntea Procuraturii Generale este una  "nesatisfăcătoare"

Mădălin Necșuțu
23/05/2022
Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a examinat în ședința de luni raportul Comisiei de evaluare a performanțelor procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, și au tras concluzia că activitatea sa nu a fost conform cu cerinței funcției.

Astfel, membrii CSP au acordat calificativul „nesatisfăcător” muncii prestate de către Alexandr Stoianoglo la conducerea Procuraturii Generale. De asemenea, CSP i-a propus președintelui Maia Sandu eliberarea din funcție a procurorului general suspendat.

Anterior și Comisia de evaluare a activității acestuia a tras concluzia că randamentul lui Stoianoglo în această funcție a fost unul nesatisfăcător. Procesul de evaluare a fost realizat în baza unei cerințe a șefei statului Maia Sandu. 

Comisia a considerat munca lui Stoianoglo nesatisfăcătoare, acordându-i-se un scor de 2,19. Punctele acordate de reprezentantul lui Stoianoglo în comisie au fost anulate, considerându-le părtinitoare.

Comentând rezultatele evaluarii activității sale, Stoianoglo a remarcat că noul guvern a încercat în orice fel să scape de el.

Pentru asta, după spusele sale, i-au fost deschise dosare penale și a fost declanșat un „proces absurd de verificare” însoțit de „modificări constante ale regulilor de evaluare, regulamentelor, selecției persoanelor potrivite și criteriilor de evaluare”.

Stoianoglo s-a declarat surprins de faptul că membrii comisiei au evaluat cercetarea dosarelor penale, „deși nu au avut acces la acestea”.

Mădălin Necșuțu
23/05/2022Follow us on Telegram

Comentarii