Sub lupa ANI: Averile încă a cinci funcţionari publici vor fi verificate de inspectorii de integritate

Anticoruptie.md
19/07/2021
Foto: eiopa.europa.eu

Inspectorii de integritate au început cinci controale ale averii pe numele unui procuror din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, a doi funcționari publici cu statut special din cadrul Inspectoratului de Poliție Dubăsari, unui primar din raionul Glodeni și a unui consilier din Consiliul municipiului Hâncești. În total, săptămâna trecută s-a dat start la 9 proceduri de control, se arată într-un comunicat al Autorităţii Naţionale de Integritate (ANI).

Totodată, a fost dispusă verificarea potenţialelor conflicte de interese admise de unii edili locali. Este vorba de un primar din raionul Leova și unul din raionul Ștefan Vodă. Pentru eventuale incompatibilități de funcție sunt verificați un primar din raionul Glodeni și un consilier din Consiliul Capaclia.

Prin două acte de constatare au fost stabilite conflicte de interese în privința unui primar din raionul Taraclia și a unui consilier din Consiliul Cupcui. În alte două acte de constatare au fost stabilite incompatibilități de funcții pe numele unui consilier din Consiliul raional Fălești și a unui ex-consilier din Consiliul Cricova.

Au fost pornite trei cauze contravenționale în privința unui judecător din Judecătoria Chișinău, unui procuror din Procuratura municipiului Chișinău și a unui funcționar public cu statut special din cadrul IP Dubăsari pentru nedepunerea sau depunerea tardivă a declarației de avere și interese personale.

Aceeași încălcare a servit pentru întocmirea de inspectorii de integritate a două procese-verbale cu privire la contravenție, cu aplicarea amenzilor de 3.000 lei și 750 lei respectiv pe numele unui șef de Direcție din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii și a unui director al unei instituții publice subordonate Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Săptămâna trecută, ANI a soluționat patru conflicte de interese, pe care le-au declarat patru primari din raioanele Soroca, Orhei, Călărași și din suburbia municipiului Chișinău.

Anticoruptie.md
19/07/2021Follow us on Telegram

Comentarii