Teodor Cârnaț și-a dat demisia din funcția de membru al CSM. Când ar putea fi publicate rezultatele testului la poligraf

Anticoruptie.md
10/10/2017
Teodor Cârnaț, după ce și-a dat demisia. Captură: privesc.eu

După ce a picat testul la poligraf pentru ocuparea fotoliului de președinte al Autorității Naționale de Integritate, marți, 10 octombrie, Teodor Cârnaț și-a depus demisia de onoare din funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii. „Mă consider un om integru și tot timpul m-am condus de lege”, și-a motivat funcționarul alegerea. 

Ambii candidați la funcția de președinte al ANI, Teodor Cârnaț și Victor Strătilă, au picat testul la poligraf și nu vor putea candida repetat. Cârnaț a calificat proba drept o farsă. „Acest test la poligraf este mai mult o farsă deoarece, personal, mă consider integru, iar în funcțiile de membru al Consiliului municipal Chișinău și de membru al CSM, atunci când am adoptat o hotărâre m-am condus de lege și nu am acceptat niciodată influența nimănui, nici de la persoane private, nici de la partide politice sau persoane juridice. Acest test la poligraf m-a făcut pe mine să fiu descalificat, iar rezultatul testului se cunoștea fiindcă, cu o zi mai devreme, președintele Parlamentului Andrian Candu, în cadrul unei emisiuni de dezbateri de la postul Moldova 1 deja mă decalificase, spunând că sunt o persoană slabă”, a declarat el presei, după ce a ieșit de la ședința CSM.  

Anterior el preciza că a fost verificat timp de șase ore la poligraf. Întrebat dacă va face publice rezultate, acesta a spus că o va face peste o lună: „N-am să vi-l pot da pentru că doamna cu raportul a plecat în Statele Unite ale Americii. Atâta timp cât eu nu am raportul detaliat, în baza căruia a fost făcut acest aviz, nu pot da nicio informație. Asta va fi peste o lună”, a subliniat Cârnaț pentru portalul Anticoruptie.md, adăugând că planifică să revină în avocatură. 

Pentru funcția de președinte al ANI au candidat inițial patru persoane: Teodor Cârnaț, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, Victor Strătiță, ex-vicepreședinte al Comisiei Naționale de Integritate, Anatolie Donciu, ex-președinte al CNI și Lilian Chișca, șeful Direcției control venituri și proprietăți din cadrul ANI.

Anatolie Donciu a fost descalificat din concurs pentru că nu a putut demonstra membrilor Consiliului de integritate că a contestat în judecată Raportul comisiei speciale parlamentare care a anchetat activitatea sa și a descoperit mai multe încălcări. Lilian Chișca și-a retras candidatura din cursa pentru funcția de președinte al Autorităţii. 

Anticoruptie.md
10/10/2017Become a Patron!

Comentarii