ULTIMA ORĂ// Activitatea CSJ, deblocată. CSM a transferat șapte judecători la instanța supremă

Tatiana Gherța
02/05/2023

După patru ore de audieri și alte aproape două de deliberări, membrii Consiliului Superior al Magistraturii au votat și anunțat cine sunt judecătorii care vor ocupa temporar funcția de magistrat al Curții Supreme de Justiție. Este vorba de 7 candidați din totalul celor 13 înscriși în concurs. Anticoruptie.md a prezentat profilul magistraților care-și doresc să ocupe temporar funcția de judecător al CSJ.

După audierea fiecărui candidat, membrii CSM au desemnat prin vot judecătorii care vor exercita timp de 6 luni funcția de judecător la CSJ. Judecătorii admiși sunt:  

1. Aliona Donos - judecător, Judecătoria Bălți – 7 voturi pro se acceptă

2. Sergiu Daguța, judecător, Curtea de Apel (CA) Chișinău – 7 voturi , contra 0 – se acceptă;

3. Ion Malanciuc, judecător, Judecătoria Criuleni – 7 voturi pentru, 0 contra - se acceptă;

4. Viorica Puica, judecător, Judecătoria Criuleni – 7 voturi pentru , 0 contra- se acceptă;

5. Oxana Parfeni, judecător, Judecătoria Chișinău – 7 voturi pentru, 0 contra – se acceptă;

6. Boris Talpă, judecător, CA Chișinău – 7 voturi pentru, 0 contra – se acceptă;

7. Ghenadie Eremciuc, judecător, Judecătoria Bălți – 5 voturi pro, 2 contra – se acceptă. 

Ceilalți șase candidați înscriși nu au acumulat numărul necesar de voturi. Magistrata Nelea Budăi, vicepreședinta Curții de Apel Chișinău, a renunțat la candidatura de a fi transferată temporar la Curtea Supremă de Justiție (CSJ). Anunțul a fost făcut de membrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Tatiana Ciaglic în timpul audierilor candidaților înscriși în concurs, fără a fi expusă și o motivare a deciziei. 

Tatiana Gherța
02/05/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii