Un bărbat, acuzat de defăimarea unui procuror, a câștigat lupta în instanță

Anticoruptie.md
13/09/2018

Pavel Draguțan, un bărbat în vârstă de 63 de ani din satul Recea, raionul Strășeni, a câștigat lupta cu procurorii, care l-au acuzat de defăimare. Curtea de Apel Chșinău a decis, joi, definitiv anularea ordonanței procurorilor și încetarea procesului contravențional, pornit de Procuratura Strășeni.

Bărbatul a fost amendat de Procuratura Strășeni cu 3.600 de lei pentru că ar fi defăimat-o pe procuroarea Ana Gureu. Draguțan a declarat în cadrul unei ședințe de judecată că are dubii în privința procuroarei Ana Gureu și a prezentat mai multe poze în care aceasta vorbește cu persoana în privința căreia a depus plângere penală pentru agresiune.

Pavel Draguțan a declarat pentru portalul Anticoruptie.md că a depus o plângere la poliție asupra vecinului său, care l-a amenințat cu un cuțit și a cerut să-i dea 8.000 de lei. Atât poliția, cât și procurorii, i-au respins cererea pe motiv că agresorul nu are discernământ. Draguțan a contestat ordonanța de neîncepere a urmăririi în judecată, iar în timpul ședinței a cerut recuzarea procuroarei Ana Gureu. Acesta a refuzat să comenteze cazul.

Anticoruptie.md
13/09/2018




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii