Un bărbat, acuzat de defăimarea unui procuror, a câștigat lupta în instanță

Anticoruptie.md
13/09/2018

Pavel Draguțan, un bărbat în vârstă de 63 de ani din satul Recea, raionul Strășeni, a câștigat lupta cu procurorii, care l-au acuzat de defăimare. Curtea de Apel Chșinău a decis, joi, definitiv anularea ordonanței procurorilor și încetarea procesului contravențional, pornit de Procuratura Strășeni.

Bărbatul a fost amendat de Procuratura Strășeni cu 3.600 de lei pentru că ar fi defăimat-o pe procuroarea Ana Gureu. Draguțan a declarat în cadrul unei ședințe de judecată că are dubii în privința procuroarei Ana Gureu și a prezentat mai multe poze în care aceasta vorbește cu persoana în privința căreia a depus plângere penală pentru agresiune.

Pavel Draguțan a declarat pentru portalul Anticoruptie.md că a depus o plângere la poliție asupra vecinului său, care l-a amenințat cu un cuțit și a cerut să-i dea 8.000 de lei. Atât poliția, cât și procurorii, i-au respins cererea pe motiv că agresorul nu are discernământ. Draguțan a contestat ordonanța de neîncepere a urmăririi în judecată, iar în timpul ședinței a cerut recuzarea procuroarei Ana Gureu. Acesta a refuzat să comenteze cazul.

Anticoruptie.md
13/09/2018

Comentarii