Un rus afiliat grupării Wagner, oprit la frontieră

Anticoruptie.md
12/03/2023
Sursa: Poliția de Frontieră

Un potential provocator, care ar face parte din gruparea militară rusă Wagner, a primit interdicție de a intra în Republica Moldova.  Cazul a avut loc în punctul de trecere Aeroportul Internațional Chișinău. În total, pe parcursul săptămânii curente, 182 de cetățeni străini au făcut cale întoarcă de la frontiera de stat.

„Măsurile întreprinse, bazându-se pe analiza de risc și a informațiilor obținute în comun cu autoritățile naționale, inclusiv prin schimbul de informații cu partenerii internaționali, a permis depistarea în fluxul de pasageri, în punctul de trecere a frontierei de stat Aeroportul Internațional Chișinău a unui cetățean care a fost identificat ca și un posibil reprezentant al unei companii private militare din Federația Rusă (Wagner). Cetățeanului în cauză nu i-a fost autorizată trecerea frontierei de stat, fiind întors pe cale aeriană în statul de pornire”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Pentru a exclude riscurile de securitate, în contextul stării de urgență în R. Moldova, dar și a războiului pornit de Rusia împotriva Ucrainei, în toate punctele de trecere a frontierei de stat sunt aplicate protocoale de securitate, ceea ce presupune suplimentarea controlului trecerii frontierei de stat pentru călători, în special pentru cetățenii străini.

Anticoruptie.md
12/03/2023Follow us on Telegram

Comentarii