Undă verde pentru auditul extern în domeniul gazelor naturale: Maia Sandu a semnat decretul prezidenţial

Anticorupţie.md
10/01/2022

Curtea de Conturi este în drept să înceapă auditul extern în domeniul gazelor naturale. Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat luni decretul privind promulgarea Legii privind efectuarea auditului public extern în domeniul gazelor naturale, votată de majoritatea parlamentară la 24 decembrie 2021.

Curtea de Conturi va efectua auditul conformității cheltuielilor și investițiilor capitale la întreprinderile de gaze naturale. Entitățile auditate, indiferent de tipul de proprietate și forma organizatorico-juridică, indiferent dacă statul are participație majoritară sau nu în cadrul acestora, vor asigura prezentarea informațiilor, datelor și documentelor necesare în formatul și termenul solicitat de Curtea de Contur. 

Scopul auditului este de a ajuta cetățenii să înțeleagă mai bine modul în care a fost au fost făcute cheltuielile și investițiile, cum a fost administrat domeniul în ultimii ani, dacă au fost semnalate nereguli, acte de corupție, fraudă etc

Termenul limită de prezentare a raportului auditului este de 30 noiembrie 2022.

Aminitm că şi Concernul Moldovagaz a efectuat un audit intern în urma căruia s-a constatat că în luna octombrie a anului trecut au fost incluşi în baza de date mii de metri cubi de gaze care nu s-au consumat, plăţile fiind puse pe seama consumatorilor.


 

Anticorupţie.md
10/01/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii