Veaceslav Negruța și Constantin Boroșan, aprobați în nouă componență a Consiliului de Observatori a SA Moldovagaz

Olga Stăvilă
30/11/2021

Consilierul prezidenţial pentru economie, Veaceslav Negruţa, şi secretarul de statde stat al Ministerului Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, Constantin Boroşan, sunt noii membri ai Consiliului de Observatori ai SA Moldovagaz. Funcţionarii au fost desemnaţi, marţi, în cadrul unei adunări generale extraordinare, la care au aprobat o nouă componență a Consiliului de Observatori ai întreprinderii.

Veaceslav Negruța este economist de profesie și a deținut funcția de ministru al Finanțelor în perioada 25 septembrie 2009 - 14 august 2013.

Constantin Boroșan este energetician de profesie, anterior a activat în calitate de director executiv la Consiliul Național al Energiei, în prezent deține funcția de secretar de stat al Ministerului Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale.

La adunarea de marţi, Dina Roșca a devenit membru al Comisiei de cenzori, anterior funcția respectivă fiind deținută de Vasile Vulpe, şef Direcție politici economice și mediul de afaceri din cadrul Ministerul Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova.

Dina Roșca a activat în cadrul Ministerului Finanțelor din 1994, anterior a deținut funcția de șefă a Direcției politici și sinteză bugetară. În septembrie 2021, a fost numită în funcția de secretar general al Ministerului Finanțelor.

Întreprinderea SA Moldovagaz a fost fondată în anul 1999. Concernul rus Gazprom deține 50% din acțiuni, Agenția Proprietății Publice a Republicii Moldova, 35,33%, Comitetul de gestionare a patrimoniului din Transnistria 13,44%, persoanele fizice și juridice 1,23%.

Olga Stăvilă
30/11/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii