Victor Micu, preşedintele CSM: „Nu-l cunosc pe Plahotniuc și nu sunt de acord că el controlează Justiția”

Anticoruptie.md
14/07/2017
Victor Micu, preşedintele CSM. Foto: CIJM

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Victor Micu, a declarat, în cadrul unui interviu acordat portalului Newsmaker.md, că nu este de acord cu afirmaţia potrivit căreia liderul PD, omul de afaceri Vlad Plahotniuc, ar controla sistemul judecătoresc din Republica Moldova. În context, preşedintele CSM a subliniat că nu-l cunoaşte pe businessman. 

Jurnaliştii au precizat în context că în cadrul unor dezbateri din Parlamentul European mai mulţi eurodeputaţi au subliniat faptul că Justiţia din Republica Moldova ar fi controlată de Vladimir Plahotniuc. „Nu-l cunosc pe domnul Plahotniuc și nu sunt de acord cu faptul că el ar controla Justiția, dar fiecare are dreptul la propria opinie. În Parlamentul European sunt diverse partide și diferite opinii. Când va fi o decizie comună va fi o situaţie diferită. Cred că este fals că Plahotniuc controlează Justiția. Oamenii își formează această opinie auzind din presă, care de dimineață până seară spune doar asta. Evident, dacă vorbești despre asta ziua întreagă, omul va crede că așa și este”, a declarat Victor Micu.

Numele lui Vladimir Plahotniuc a fost pomenit în câteva declaraţii critice ale eurodeputaţilor referitoare la situaţia din Republica Moldova, atunci când Parlamentul European a aprobat acordarea asistenței macro-financiare de 100 de milioane de euro autorităților de la Chișinău. 

Anticoruptie.md
14/07/2017




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii