Vlad Filat: „În umbra blocului Dodon-Voronin, stă fugarul laș Plahotniuc ”

Ilie Gulca
02/06/2021

Fostul premier Vlad Filat susține că în spatele coaliției dintre Dodon și Voronin ar sta „fugarul laș Plahotniuc”. În opinia fostului oficial, Plahotniuc „speră că o victorie peseremisto-comunistă îi va permite să își salveze nu doar averile, dar și libertatea”.

„Perspectiva pierderii alegerilor și pericolul ajungerii în fața justiției au determinat refacerea pe față a vechii alianțe Plahotniuc-Dodon-Voronin, cu Șor pe post de satelit artificial”, scrie Filat pe pagina lui de Facebook.com.

El susține că „holdingul lui Plahotniuc și Șor, trecut cu arme și bagaje în tabăra lui Dodon”, la atacuri la adresa sa și a PLDM-ului, deși formațiunea nu este concurent electoral. Scopul acestei acțiuni a Blocului comuniștilor și socialiștilor este să lovească în președintele Maia Sandu și PAS.

„Le sugerez lui Dodon și Voronin, dacă nu sunt lași și au argumente, să atace direct concurenții lor electorali.”  

„Din păcate, Dodon nu a știut să folosească oportunitatea pe care blocul ACUM, din care făcea informal parte și PLDM, i-a oferit-o în 2019: să scape din robia lui Plahotniuc. S-a dovedit că libertatea este o povară prea grea și Dodon s-a întors în sclavia lui Plahotniuc, precum un câine bătut.” 

Ilie Gulca
02/06/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii