Vlad Plahotniuc revine în politică

Anticoruptie.md
21/12/2015
Vlad Plahotniuc. Foto: Adevărul Moldova

Omul de afaceri Vlad Plahotniuc revine în funcția de prim-vicepreședinte al Partidului Democrat. Anunțul a fost făcut într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook. Controversatul businessman susține că va participa în mod direct la crearea majorității parlamentare. 

"Începând de astăzi, revin în partid și voi participa în mod direct la formarea majorității parlamentare care să asigure o guvernare stabilă și care sper să reușească să cumuleze inclusiv voturile necesare pentru alegerea președintelui țării în luna martie, anul viitor. Scopul meu și al PDM este să participăm la crearea unei majorități care să asigure un suport politic consistent pentru ceea ce are nevoie Republica Moldova acum: o terapie de șoc, care să o scoată din criza în care se află, atât economic și social, cât și politic", a scris Vlad Plahotniuc care în iulie 2015 a depus mandatul fără vreo explicație. 

Săptămâna trecută, PD l-a propus pe omul de afacri la funcția de premier. Într-un comunicat de presă, Președinția a lăsat să se înțeleagă că asupra șefului statului s-ar exercita presiune pentru ca Nicolae Timofti să-l desemneze prim-ministru pe candidatul PD la șefia Executivului. 

Anticoruptie.md a scris recent că Vlad Plahotniuc a fondat în noiembrie două firme noi: General Media Group Corp. şi Radio Media Group Inc. Pe cele două întreprinderi au fost trecute patru televiziuni şi trei posturi de radio pe care controversatul om de afaceri, le-a ascuns, de-a lungul anilor, în spatele unor companii off-shore. Businessmanul a operat aceste schimbări odată cu intrarea în vigoare a modificărilor Codului Audiovizualului prin care radiodifuzorii privaţi sunt obligaţi să declare cine sunt adevăraţii proprietari ai posturilor.

 

 

Anticoruptie.md
21/12/2015




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii