Ziua Tăcerii, cu percheziții în Găgăuzia. Ilan Șor se plânge de presiuni

Anticoruptie.md
13/05/2023

Liderul fugar al partidului Șor, Ilan Șor, condamnat de instanța de apel la 15 ani de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani, declară că forțele de ordine au descins la sediul de campanie al candidatutului formațiunii, Evghenia Guțul. Centrul Național Anticorupție (CNA) a confirmat pentru Anticoruptie.md faptul că acțiunile au loc și sunt desfășurate în cadrul dosarului de corupere a alegătorilor de către reprezentanții unui concurent electoral.

„În această dimineață, conducerea staff-ului și mulți activiști ai Partidului „ȘOR” s-au trezit din nou cu mascați la ușă, înarmați cu arme automate”, a anunțat Ilan Șor pe pagina sa de socializare.

Conform informațiilor oferite de poliție, în baza materialelor prezentate, au fost autorizate 11 percheziţii la domiciliile și automobilele a opt persoane, care s-au desfășurat astăzi în mun. Chișinău, Vulcănești, Cimișlia și Comrat. În cadrul acțiunilor de urmărire penală au fost depistate şi ridicate documente şi bunuri care prezintă interes pentru cauza penală: telefoane mobile, înscrisuri de ciornă, liste cu date de contact ale unor persoane, stick-uri de memorie, sume de bani.

Duminică, 14 mai, în UTA Găgăuzia se va desfășura al doilea tur al scrutinului pentru funcția de bașcan. În cursă au rămas doi dintre cei opt candidați care au râvnit la fotoliul de guvernator al regiunii. Este vorba despre candidata partidului Șor, Evghenia Guțul, și Grigorii Uzun, susținut de Partidul Socialiștilor.

Anticoruptie.md
13/05/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii