Am stat nouă ani după gratii pentru o crimă pe care nu am comis-o

Stepan Pascal
20/09/2019

În 2009, procurorii și polițiștii din sectorul Botanica al municipiului Chișinău mi-au intentat un dosar penal penntru trafic de ființe umane, infracțiune pe care nu am comis-o. De fapt, partea vătămată era o victimă a polișiștilor, ia rmie mi-a fost incriminată infracțiunea. Prima instanță m-a achitat din lipsă de probe. Curtea de Apel Chișinău m-a condamnat însă, în decembrie 2010, la 9 ani de închisoare în baza unui dosar falsificat.

Pe toată perioada aflării mele în detenție am luptat ca să-mi demonstrez nevinovăția, dar fără niciun rezultat. Degrabă voi ieși la libertate. Așa am ajuns să stau 9 ani după gratii pentru o infracțiune pe care nu am comis-o.

Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe acceași platformă și o va trata în condiții egale.

Other complaints for

Stepan Pascal
20/09/2019

Comments