La Rezina înfloreşte corupţia. Dai banul - bine, dacă nu...

Anonymous
12/01/2016

S-a întâmplat în 2013, când un prieten de-al meu m-a acuzat de viol la domiciliu, după ce am fost la el acasă ca să-l întreb dacă nu a văzut telefonul meu, pe care îl pierdusem. Chemat la poliţia de sector, sectoristul mi-a cerut 1.500 de euro “dacă vrei ca totul să fie bine”, şi să nu deschidă dosar pe numele meu. Ulterior a venit anchetatorul, prieten de-al lui, şi m-au interogat la Primărie, fără avocat, şi mi-au spus să scriu o cerere şi voi avea amendă pentru huliganism.

Până la urmă, mi-au deschis dosar penal pentru şantaj, pentru că am vrut bunuri ale proprietarului, pe teritoriul domiciliului său. Anchetatorul pe caz era vărul procurorului pe caz, ambii din acelaşi sat. După ce am discutat cu familia prietenului meu, care au depus plângere la poliţie împotriva mea, cei doi şi-au retras cererile, însă procurorul, chemându-mă la el, mi-a spus că nu scap dacă nu vreau să-i dau cel puţin 1.000 de euro mită. M-am împotrivit categoric şi am fost judecat. Au cerut 4,5 ani de închisoare pentru mine. M-am ales cu o pedeapsă sub formă de amendă de 10.000 de lei şi 3 ani de închisoare cu suspendare.

În viaţa mea nu am făcut nimănui niciun rău, am studiat la Belarus, 15 ani am apărat cinstea şi onoarea satului Pricipeni-Răzeşi la competiţii la trântă şi la ridicarea greutăţilor, muncesc cinstit la Moscova, ca şofer, şi niciodată nu am fost în vizorul organelor legii. Am pierdut cauza la Curtea de Apel, dar şi la Curtea Supremă de Justiţie, unde câţiva judecători joacă toate cărţile după bunul lor plac. Deja au trecut doi ani de ispăşire a pedepsei şi chiar dacă am comportare bună şi nicio încălcare, au refuzat să mă scoată de la probaţiune.

Este un dosar cu o multitudine de încălcări, în această ţară se judecă ca-n epoca antică. Şi-au bătut joc de mine. Au pus ca martori persoane care stau la evidenţă la Secţia narcologie, doar pentru a avea mai multe semnături şi declaraţii. Au scris că eram în stare de ebrietate, deşi nu trecusem nicio expertiză medico-legală care să arate asta. Pe mai multe documente mi-a fost falsificată semnătura.

La câţi bani, timp, nervi şi sănătate am pierdut în ultimii ani, probabil numai CEDO îmi este salvarea, pentru că în ţara asta, cei care fac justiţia nu se tem de ea. Dacă sunt judecători şi procurori, li se pare că dreptatea tot timpul e de partea lor. Declară la stânga şi la dreapta “justiţie” şi “lupta cu corupţia”, dar la modul practic distrug norodul care îi hrăneşte şi le dă salariile.

Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe acceași platformă și o va trata în condiții egale.

Other complaints for

Anonymous
12/01/2016

Comments