VIDEO// Am filmat cum polițiștii îl bat pe fratele meu și risc să stau trei ani la închisoare

Sergiu Moroi
31/07/2019

La 13 decembrie 2016, l-am dus cu mașina pe fratele meu la soția sa care locuia cu cei doi copii minori într-un apartament din sectorul Buiucani al Capitalei. Fiind în relații nu prea bune cu soția,  în speciak cu mama-soacră, fratele m-a rugat să-l însoțesc. Soacra nu i-a permis fratelui să intre în locuință să-și vadă copiii, el a insistat, iar aceasta a chemat poliția.

La fața locului au sosit doi polițiști care au vrut să-l imobilizeze pe fratele meu, aplicând forța fizică. Văzând că polițiștii sunt agresivi și îl bat pe fratele  meu cu picioarele am scos telefonul mobil și am inclus camera video. Fratele a fost bătut crunt.

Ulterior fratele a depus o cerere la Procuratura pentru că a fost bătut de polițșlti, iar proba principală a fost filmulețul video pe care l-am făcut eu. Procurorii au respins plângerea depusă de fratele meu, în schimb, la solicitarea celor doi polițilti mi-a fost fabricat un dosar penal precum că eu aș fi opus rezistență și aplicat forța fizică față de polițilti.

Prima instanță mi-a aplicat pedeapsa de 240 de ore de muncă în folosul comunității. Curtea de Apel Chișinău mi-a adăugat încă doi ani de închisoare cu suspendare. Pentru că hotărârea instanbțri de apel era executorie, am executat pedeapsa cu orele muncite în folosul comunității. Procurorul însă a atacat sentința în Curtea Supremă de Justiție, care a transmis dosarul la rejudecare. De această dată, Curtea de Apel mi-a aplicat cea mai aspră pedeapsă prevăzută de articolul care mi se incrimina – 3 ani cu executare.

Iată așa urmează să execut a doua pedeapsă pentru o infracțiune pe care nu am comis-o. Sau poate să filmezi polițiltii cum bat cu picioarele un om și să-i rogi să nu-ți bată fratele este o crimă?  

Ca să vă conving, anexez și înregistrarea pe care am făcut-o cu aproape trei ani în urmă în seara de 13 decembrie.

Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe acceași platformă și o va trata în condiții egale.

Other complaints for

Sergiu Moroi
31/07/2019

Comments