Criza financiară lovește în achizițiile publice

Anticoruptie.md
24/02/2016
Foto: tender.gov.md

Agenția Achiziții Publice a anunțat că sistează temporar, începând cu 23 februarie, publicarea în Buletinul Achizițiilor Publice a invitațiilor de participare la procedurile de achiziții publice de bunuri, servicii și lucrări care nu sunt strict necesare pentru asigurarea funcționalității instituțiilor bugetare

Decizia a fost aprobată pentru a evita blocaje financiare, generate de neplățile în sectorul bugetar. Într-un comunicat de presă al instituției se arată că Ministerul Finanțelor a decis să suspende finanțarea achizițiilor publice pentru că bugetul de stat pentru 2016 nu a fost încă aprobat, iar negocierile cu potențialii donatori, dar și încheierea unui program de colaborare cu Fondul Monetar Internațional necesită o perioadă mai îndelungată de timp.

Agenția a precizat că finanțarea de la bugetul de stat se va efectua doar pentru cheltuielile "care asigură funcționalitatea instituțiilor bugetare (cheltuieli de personal, cheltuieli de regie și alte cheltuieli fără care instituția n-ar putea funcționa)".

 

Anticoruptie.md
24/02/2016
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii