Jubileul Curții Constituționale: Câți bani publici vor fi cheltuiți pentru ceremonie

Julieta Savițchi
03/03/2020

Curtea Constituțională se pregătește să marcheze cu fast jubileul de 25 de ani de la înființare, cu organizarea unei conferințe internaționale pentru care se vor cheltui 820 de mii de lei din bugetul public.

Potrivit Planului de achiziții pentru anul 2020, cea mai mare sumă, de 400 de mii de lei, este preconizată pentru cazarea și serviciile de catering pentru invitații la conferință. Gazdele vor avea grijă și de distracția oaspeților, fiind prevăzută suma de 100 de mii de lei pentru „servicii de divertisment și deservire a delegațiilor”. Alte 18 mii de lei au fost preconizate pentru remunerarea unui ansamblu muzical care va delecta oaspeții în timpul conferinței.

Delegații nu vor pleca de la for cu mâna goală, pentru suvenire fiind prevăzută suma de 35 de mii de lei.

Chiria sălii în care se va desfășura conferința va costa 75 de mii de lei, serviciile de transport a delegaților, 25 de mii de lei, locațiunea unui ecran led, 42 de mii de lei, iar traducerile - 49 de mii de lei.

Organizatorii vor avea grijă ca sala de conferințe să fie amenajată la cel mai înalt nivel. În acest scop, va fi angajat un designer care va fi remunerat cu 13 mii de lei, iar pentru banere și compoziții florale se vor cheltui câte 17 mii de lei.

Julieta Savițchi
03/03/2020
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii