Trei firme, sancționate de Consiliul Concurenței. Ar fi ajuns la o înțelegere pentru a truca o licitație publică

Anticoruptie.md
26/12/2019

Trei companii din Chișinău au primit amenzi din partea Consiliului Concurenței pentru că ar fi ajuns la o înțelegere ce ține de câștigarea unei licitații desfășurate de Biroul Migrație și Azil.

Este vorba despre Iunavit-Con SRL, amendată cu 64 mii de lei, Neovit-Construct SRL, sancționată cu 19 mii de lei, și Aricons-Prim SRL, amendată cu șase mii de lei.

Potrivit Consiliului Concurenței, cei trei antreprenori s-au înțeles întrei ei ca să propună prețuri aproape echivalente cu prețul de start anunțat de autoritatea beneficiară, iar firma care urma să câștige licitația, un preț puțin mai mic, dar convenabil pentru întreprindere.

În vizorul Consiliului Concurenței au ajuns și alte șase întreprinderi, suspectate că ar fi ajuns la înțelegeri anticoncurențiale pentru a câștiga anumite licitații publice. Acestea însă au scăpat de amenzi, deoarece nu ar fi fost găsite probe suficiente pentru sancționarea lor.

Anticoruptie.md
26/12/2019
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii