VIDEO// Angajaţii oficiului Ciocana al Judecătoriei Chişinău, nevoiţi să muncească în condiţii nocive

Anatol Mătăsaru
10/08/2021

Angajaţii Cancelariei pentru cazuri contravenţionale din oficiul Ciocana al Judecătoriei Chişinău sunt nevoiţi să muncească în condiţii nocive, într-o încăpere cu pereţi acoperiţi de mucegai.

Cancelaria se află în demisolul instituţiei, singura din Chişinău unde se examinează mandatele de arestare, demersurile privind măsurile speciale de investigaţie şi contestaţiile proceselor verbale.

Numărul mare de dosare şi, respectiv volumul de lucru, le determină pe cele câteva funcţionare să suporte ore la rând condiţiile nocive..

În subsol se află şi celulele celor care sunt aduşi în faţa judecătorilor de instrucţie pentru eliberarea mandatelor de arestare. Aceştea sunt nevoiţi să stea în mucegai până îi invită judecătorii la şedinţă, apoi să aştepre ore întregi deliberarea şi verdictul.

Într-o situaţie aproape similară se află şi poliţiştii din escortă.

Cei din conducerea Judecătoriei Chişinău ar trebui să înţeleagă că simplii angajaţi, poliţiştii de rând şi bănuiţii, la fel, sunt oameni şi au dreptul la sănătate.

Anatol Mătăsaru
10/08/2021
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii