Credință politică: Preotul Secrii din Trușeni l-a ridicat în slăvi pe deputatul Țuțu și i-a numit mincinoși pe jurnaliști

Sergiu Godoroja
20/11/2018

Deputatul Constantin Țuțu se află în plină campanie electorală și și-a asumat meritele pentru deschiderea rutei de troleibuz la Trușeni. La rândul său, preotul satului, Andrei Secrii, nu a ezitat să îl ridice în slăvi pentru acest lucru. S-a întâmplat chiar la ceremonia inaugurării rutei de trolebuz la Trușeni, care a avut loc luni, 19 noiembrie.

Preotul Andrei Secrii a venit la inaugurarea rutei cu agheazmă și tămâie. Înainte de a începe serviciul divin, nu a uitat să vorbească despre meritele lui Constantin Țuțu, care ar fi contribuit nemijlocit ca troleibuzele să ajungă la Trușeni.

De fapt, știm cu toți că troleibuzele au fost procurate din bugetul municipalității și nu înțeleg ce are deputatul Tuțu cu bugetul administrației locale.

În timp ce Țuțu stătea lângă primarul penal al Trușeniului, Ion Apostol, parohul Secrii l-a îndemnat pe legiutor să își găsească în Trușeni o mireasă cu numele Elena și să construiască o biserică cu hramul Sfinților împărați Constantin și Elena.

În predica ținută cu crucea în mână, Secrii i-a numit mincinoși pe jurnaliști pentru că au publicat o poză cu Țuțu în biserică, cu aluzie la faptul că democratul ar implica biserica în viitoarea campanie electorală.

„A venit omul să se roage, a asistat la slujbă și a plecat. Ușa bisericii este mare și încap toți”, a explicat parohul.

În realitate, deputatul Țuțu se află tot mai des în ultimul timp la Trușeni. Acum aproximativ o săptămână, Ion Apostol i-a convocat la o adunare secretă pe parohul Andrei Secrii și pe mai mulți agenți economici din sat, la care a fost prezent și Țuțu. Deputatul și-a anunțat intenția de a-și înainta candidatura pentru parlamentare la Trușeni.

Sergiu Godoroja
20/11/2018

Comentarii