Cum își bate joc poliția de copiii străzii

Domnica Cemortan
11/10/2016
Foto: CIJM (poză-simbol)

Aseară, la data de 10.10.2016, în jurul orei 20.30, polițiștii Inspectoratului de Poliție Centru, mun. Chișinău, l-au prins pe cel mai MARE infractor din Republica Moldova! Și anume, un copil în vârstă de 11 ani!

Este un copil al străzii, exact când îl îmbrăcam cu o geacă mai groasă și căruia i-am adus de mâncare.

Au fost momente când copiii, la care merg ca să le duc haine și de mâncare, îmi povesteau că polițiștii îi bat, că își bat joc de ei, în diferite moduri atunci când ajung la inspectorat. Sincer, aveam dubii, însă am văzut cum, fără nicio jenă, cei 3 polițiști au prins un copil și i-au sucit mâinile, l-au târât în sensul direct al cuvântului spre mașina de poliție, băgat fără să-i se explice motivul. Când am deschis portiera să văd copilul, nu vă pot reda privirea speriată, avea ochii mari în lacrimi, și striga continuu:„Domnica, ajută-mă!".

Am înțeles un lucru - NOI mai avem un secol în carevom avea tot acest sistem putred și nu anume al poliției, ci toate ministerele direct responsabile, care nu fac nimic și doar chinuie copiii străzii.

Eu, om matur, m-am speriat când am văzut cum a fost a fost agresat acest copil. Fiind martorul situației, am mers după mașina poliției cu nr. MAI 1113 pentru a afla de ce a fost reținut acest copil. Ajunsă la inspectorat, timp de o jumătate de oră, am tot cerut să vorbesc cu un responsabil de la inspectorat, pe care așa și nu l-am văzut până am plecat de acolo.  

Atâta ironie și bătaie de joc în oamenii care purtau uniforme înca nu am văzut și mai ales față de un copil de 11 ani, copil orfan, bătut de soartă.

Eu sunt profund dezamăgită și dezgustată de așa oameni care primesc salariu din banii statului.

P.S. Acest copil, în final, a fost eliberat după 40 de minute, asta după ce a fost dus într-o cameră singur cu mai mulți polițiști, eu fiind în hol auzeam cum copilul plângea, eu cred că aici DIRECT drepturile copilului au fost încălcate deoarece trebuia să i se ofere un asistent social imediat ce a pășit pragul Inspectoratului de poliție sau un psiholog, un profesor, tutore, eu nu cred că legea permite ca un copil să fie interogat de unul singur și mai ales în starea în care era - flămând și speriat - până a-l duce într-un birou cu polițiștii. Vreau să remarc că acest copil, în momentul când a fost luat de polițiști, era lângă mine, mai bine de jumătate de oră, era semidezbrăcat deoarece îmbrăca o geacă pe care tocmai i-am adus-o și nici nu a apucat să mânânce din ce i-am adus.

La insistența mea de a afla motivul acțiunii polițiștilor la modul abuziv asupra unui minor, raspunsul lor a fost:„Ați văzut că el mirosea clei?" Nu știam că pentru asta trebuie tocmai 3 polițiști  să abuzeze fizic și să încalce drepturile unui copil minor.

Ce să mai, HAI să „mulțumim" poliției din Republica Moldova, care zi și noapte îi prinde pe cei mai MARI infractori ai țării noastre!!!

Domnica Cemortan
11/10/2016Follow us on Telegram

Comentarii