Cum s-a răzbunat Ministerul Justiției pe activista Domnica Cemortan

Domnica Cemortan
24/01/2019
diez.md

Ministerul Justiției nu a inclus Fundația „Domnica Cemortan” în lista beneficiarilor desemnării procentuale pentru 2019, deși a fost depusă o cerere în acest sens. Fundația nu va lua în considerație sugestia Ministerului Justiției de a depune cerere pentru anul viitor și va merge în judecată ca să își apere drepturile.

Reprezentanții Ministerului Justiției au comunicat, la solicitarea fundației, că „nu a fost înregistrată recepţionarea cererii privind înscrierea fundaţiei în lista beneficiarilor desemnării procentuale”. La 30 septembrie 2018, Fundația a expediat un e-mail în care erau toate actele necesare pentru înregistrare. Pe site-ul oficial al Ministerului Justiției este indicat că cererea poate fi depusă prin poștă, la sediul Ministerului, precum și în format electronic. Potrivit Regulamentului, Ministerul Justiției urma să acorde zece zile pentru înlăturarea neajunsurilor. Pentru că nu am fost contactată, am dedus că totul este în regulă.

Reprezentanții Fundației consideră că această acțiune – de a nu include în lista beneficiarilor de 2% – este o răzbunare din partea Ministerului Justiției. Acum câteva luni, am protestat în fața Ministerului Justiției. De asemenea, de mai mulți ani, purtăm discuții aprinse cu instituția respectivă privitor la respectarea drepturilor femeilor care își ispășesc pedeapsa în penitenciare. Timp de aproape trei ani, am luptat cu funcționarii de la Ministerul Justiției pentru a ne permite să amenajăm o cameră de joacă în penitenciarul din Rusca, unde stau copiii cu mamele lor până ating vârsta de trei ani.

Argumentele funcționarilor Ministerului Justiției că nu au recepționat cererea de la Fundația „Domnica Cemortan” sunt niște minciuni grave; din această cauză, beneficiarii fundației „Domnica Cemortan” vor rămâne fără o parte din finanțările pe care le merită.

Precizăm că printre beneficiarii Fundației sunt sute de familii cu mulți copii, bătrâni rămași singuri și copii ai străzii.

Domnica Cemortan
24/01/2019
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii