Cum scapi de amenda pentru radar

Anatolie Dovgani vine cu probe că poliţia utilizează ilegal radarele

Anatol Mătăsaru
21/06/2016
Poză simbol Sursa: avtomirplus.com

Anatolie Dovgani, cetăţeanul care a demonstrat în instanţă că radarele utilizate de poliție pentru măsurarea vitezei mijloacelor de transport sunt utilizate ilegal şi a câştigat astfel mai multe procese de judecată, combate prin probe ultimele declaraţii ale Inspectoratului Naţional de Patrulare, care susţine că radarele sunt folosite legal. Potrivit unui comunicat al INP, „radarele din dotarea poliţiei dispun de certificat de aprobare, fiind înregistrate în „Registrul de stat al mijloacelor de măsurare permise spre utilizare în Republica Moldova”.( Vezi aici reacția IPN)


Potrivit lui Dovgani, radarele utilizate de poliţie au fost înregistrate în baza unor certificate de recunoaştere, care au expirat la 1 martie 2012. Cetăţeanul prezintă şi argumente ştiinţifice că procesele verbale întocmite conducătorilor auto ar reprezinta, de fapt, o înşelăciune şi acuză inspectorii de patrulare că ar recurge la falsificarea probelor.

VIDEO: Poliția oprește mașina sub pretextul că șoferul conduce cu viteză mare. Cum se justifică

De la începutul anului 2016 au fost întocmite 24.739 de procese-verbale pentru depăşirea limitei de viteză, dintre care 10 au fost clasate, iar pe parcursul anului 2015, 149.602 de procese-verbale, 168 fiind clasate.

Anatol Mătăsaru
21/06/2016
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii