Dosar de omor cu acid sulfuric: Eliberaţi, dar reţinuţi în alt dosar - efectul deciziei Curții Constituționale

Anatol Mătăsaru
24/03/2016
Foto: captură-video

Judecătoria sectorului Râşcani a dispus eliberarea inculpaților din penitenciar, după ce Curtea Constituţională a decis că o persoană nu se poate afla în arest preventiv mai mult de un an. Imediat, însă, suspecţii au fost reţinuţi pentru 72 de ore într-un alt caz penal deschis de procurori pentru că l-ar fi amenințat cu moartea pe fratele victimei. 

La şedinţa de judecată a fost adus de poliţişti numai tânărul care ar fi stropit-o pe victimă cu acid sulfuric. Fostul iubit a lipsit pentru a patra oară motivând că este bolnav. Rudele victimei consideră că dacă indivizii vor fi cercetaţi în libertate, viaţa membrilor familiei ar putea fi pusă în pericol.
Procurorul care instrumentează cazul, dar şi avocaţii inculpaţilor au refuzat să discute cu presa.

Imediat după ședință, inculpații au fost reţinuţi pentru un nou cap de acuzare înaintat chiar astăzi de procurori.

Noul dosar penal a fost pornit în baza plângerilor făcute de rudele fetei. Următoarea şedinţă de judecată în dosarul omorului va avea loc la 5 aprilie. În decembrie 2014, o tânără de 29 ani din capitală a fost stropită pe faţă cu acid sulfuric, în momentul în care a vrut să urce în ascensor, în blocul în care locuia, din sectorul Râșcani al capitalei. Victima a decedat peste câteva ore la spital. Ancheta a stabilit că fostul iubit al fetei a comandat crima, iar planul ar fi fost îndeplinit de către un prieten de-al său contra sumei de 1.000 de dolari, lucru recunoscut de către ambii. Dacă instanţa le va dovedi vinovăţia, suspecții riscă detenţie pe viaţă.

Anatol Mătăsaru
24/03/2016
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii