Protestul bizar al unui salariat față de angajatorul de stat

Anatol Mătăsaru
23/04/2016
Foto: Anatol Mătăsaru

Un angajat al spitalului nr.1 din Chișinău a protestat față de angajatorul său, fiind nemulțumit de comportamentul acestuia. Vitalie Crețu, care lucrează în calitate de electrician, își acuză șeful de fapte de corupție. Angajatorul s-a plâns însă la poliție că îi este lezată onoarea și demnitatea.

Iurie Dondiuc spune că ar fi acționat conform legii atunci când i-a cerut lui Crețu să-și îndeplinească atribuțiile de serviciu în mod corespunzător. Dondiuc consideră că angajatul nu avea voie să facă protest, întrucât se afla în timpul orelor de serviciu. Dondiuc califică drept ilegale acuzațiile aduse de Crețu la adresa sa.

Vitalie Crețu a fost ulterior chemat la sectorul de poliție, unde i-a fost aplicată o amendă în mărime de 100 de lei pentru că ar fi lezat demnitatea și onoarea lui Iurie Dondiuc. Crețu a fost chemat să dea explicații și în fața comisiei disciplinare.

Maternitatea numărul 1 din Capitală este una dintre cele mai mari din ţară. Nu este pentru prima dată când această instituţie medicală din Capitală ajunge în centrul unui scandal.Anterior, presa a scris că mai mulţi medici de la această instituţie s-ar face vinovaţi de neglijenţă în serviciu şi luare de mită. 

Anatol Mătăsaru
23/04/2016Follow us on Telegram

Comentarii