Consilierii unei comune din raionul Nisporeni îi cer primarului să demisioneze

Anatol Mătăsaru
27/06/2016
Foto: Anatol Mătăsaru

Consilierii comunei Vărzăreşti, raionul Nisporeni, i-au cerut primarului liberal Constantin Ungureanu să demisioneze, învinuindu-l de acţiuni de corupţie, depăşirea atribuţiilor şi activitate ineficentă. Consilierii l-au somat pe edilul lor să-şi dea demisia în termen de 30 de zile într-o scrisoare deschisă publicată în ziarul local „Deşteptarea”.

Consilierii spun că primarul de Vărzăreşti ar fi permis extragerea neautorizată a nisipului din cariera din sat, aducând prejudicii de peste 300 sute de mii de lei. Pe numele lui Ungureanu a fost intentat şi un dosar penal. O altă acuzaţie care i-o aduc aleşii locali primarului de Vărzăreşti este lipsa de transparenţă la repartizarea materialelor de construcţie pentru liceul din localitate.Constantin Ungureanu infirmă acuzaţiile şi spune că va ataca în judecată atât consilierii, cât şi redacţia „Deşteptarea”. 

Anatol Mătăsaru
27/06/2016
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii