Scrisoare deschisă adresată prim-ministrului Pavel Filip şi preşedintei raionului Rezina, Eleonora Graur

Liuba Stavinschi
23/07/2016
Foto: cuvintul.md

Informându-ne de pe site-ul consiliu.rezina.md despre vizita de lucru a prim-ministrului Pavel Filip în raion, anunțată pentru data de 8 iulie, am hotărât să mergem şi noi în speranţa de a găsi răspunsuri la mai multe întrebări care ne frământă. Dar la intrarea în Palatul de Cultură am fost întâmpinaţi de paza de corp foarte numeroasă a prim-ministrului și mulți funcționari, care „filtrau” doritorii de a participa la întâlnire. Mai multă lume nu a reuşit să treacă de filtrul conducerii raionului şi a prim-ministrului, sub pretextul că noi nu suntem „în listă invitaţilor”.

Când am citit anunțul despre vizita prim-ministrului ne-am bucurat că vom avea posibilitatea să aflăm din prima sursă când cei care au furat miliardul vor fi puşi la respect, ce face guvernarea pentru a depăşi sărăcia şi criza din ţară, pentru a realiza promisiunile electorale etc. Dar în loc să-i ascultăm şi să ne asculte ei, cei care se lăfăiesc în bunuri nemeritate, adunate din impozitele şi taxele contribuabililor, se plimbă în cele mai luxoase automobile însoţiţi de o mulţime de bodyguarzi, ne-au închis uşa în nas de parcă am fi venit la cumătria loc privată. Nici prim-ministrul și nici președinta raionului nu au reacționat la acţiunile obraznice ale oamenilor lor. De fapt, parcă un Guvern încropit la miez de noapte, pe ascuns, poate să respecte și să protejeze cetățenii simpli? Şi administraţia de la Rezina procedează la fel.

Am vrea totuşi să aflăm răspunsul prim-ministrului Pavel Filip și al președintei raionului Rezina, Eleonora Graur: cine şi cu ce drept ne-a îngrădit dreptul nostru de a particpa la o întrunire publică, organizată de nişte persoane publice în orele de program?

Liuba Stavinschi
23/07/2016Follow us on Telegram

Comentarii