Tatăl a șase copii, hărțuit de poliție cu aresturi ilegale

Anatol Mătăsaru
03/04/2016
Foto: captură-video Anatol Mătăsaru

Calvarul pentru familia Vartic din Bubuieci a început în urmă cu câțiva ani. Tatăl a șase copii este hărțuit de poliție cu aresturi dubioase.

Avocatul V.Țaulean, care-i apără interesele lui Vartic R., spune că hărțuirea a început cu amenițarea venită de la un ex-polițist - ,,dacă nu-mi cumperi casa cu 56 mii euro,  o să faci pușcărie!” - la adresa lui R. Vartic.

Tatăl celor șase copii fusese angajat la negru de către fostul polițist, ca să-i repare o casă de pe str. Muncești, în aproprierea Staţiei de epurare a apelor uzate. În momentul în care fostul om al legii a simțit mirosul insuportabil, considerând că nu-iși va putea scoate banul investit din casa amplasată lângă Stația de epurare, a recurs la presiuni asupra constructorului care i-a renovat locuința. ,,Я подорю етот дом ментам, но всеровно я тебя посожу в тюрьму!”, l-a amenințat pe R. Vartic.

Au urmat aresturi insistente pe numele lui Vartic, fapt ce denotă cât de solidară este breasla polițiștilor corupți în Republica Moldova, care acționează după metodele de raket ale anilor ’90.

În scurt timp, tatăl celor șase copii a fost reținut repetat, în mod dubios, de către polițiști. La fel, este scoasă la iveală implicarea procurorilor.

Astăzi, 3 aprilie, la ora 10, Judecătoria sectorului Botanica a examinat demersul procurorului pentru plasarea în arest a lui Vartic și a decis ca acesta să stea în arest la domiciliu.

Anatol Mătăsaru
03/04/2016
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii