VIDEO // Un individ, care se dă drept preot, a fost eliberat din închisoare, „cu ajutorul Domnului”

Anticoruptie.md
18/09/2018
Anticoruptie.md

Un bărbat care se dă drept slujitor al bisericii ortodoxe, condamnat anterior la șapte ani cu executare pentru tâlhărie și escrocherii în proporţii deosebit de mari, a fost eliberat din închisoare înainte de termen. Bărbatul pe nume Ruslan Gorbani a fost surprins recent la o bancă în timp ce își verifica conturile.

Ruslan Gorbani susține că a fost eliberat „cu ajutorul Domnului”, iar dacă cineva insistă cu întrebări despre trecutul său, devine agresiv și insultă. În același timp, individul nu renunță la rasă, deși nu face parte din clerul Bisericii ortodoxe.

Chiar și atunci când se afla în închisoare, Gorbani continuă să poarte veşmitele bisericeşti. La şedinţele de judecată, de asemenea, venea îmbrăcat în rasă, având în mână şi o biblie.

Mai mult, pretinsul preot încerca uneori să propovăduiască în sala de judecată. ​

Folosind hainele preoțești și o legitimație falsă de stareț de mănăstire, Ruslan Gorbani a colectat sume importante de la credincioși.

Pretinsului călugăr îi mai rămase de ispășit jumătate din pedeapsă. Potrivit procurorilor, Ruslan Gorbani are statut de inculpat într-un nou dosar penal pentru escrocherie.

 

Anticoruptie.md
18/09/2018
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii