Un nou protest al șoferilor nemulțumiți de scumpirea vinietei

Anatol Mătăsaru
30/03/2016
Foto: captură-video Anatol Mătăsaru

Proprietarii de maşini înmatriculate în străinătate au ieşit miercuri-seara la un nou protest, fiind nemulțumiți de scumpirea vinietei. Protestul,  care s-a desfăşurat la podul de la Telecentru, Chişinău, este al patrulea la număr. Marţi, 29 martie, cei cu maşinile înmatriculate în afara ţării au blocat traseul  spre punctul vamal Cahul-Oancea.

Protestele au loc ca urmare a proiectul politicii bugetar-fiscale pentru  2016, care prevede majorarea de aproape patru ori a costului vinietei. După intrarea în vigoare a Legii bugetului pentru 2016, proprietarii vehiculelor cu numere de înmatriculare străine vor achita câte un euro pentru fiecare zi de aflare pe teritoriul Republicii Moldova. 

Anatol Mătăsaru
30/03/2016
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii